WEEK
VAN
DE
AMATEURKUNSTEN

KUNST BUITEN! is het thema van de Week van de Amateurkunsten 2018. Het gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En je kunt altijd buiten de lijntjes kleuren...

Wil je een activiteit organiseren tijdens de Week van de Amateurkunsten? Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan alvast eens deze invalshoeken:

KUNST IN DE PUBLIEKE RUIMTE

Kunst in de buitenruimte/ in de publieke ruimte: in openlucht, op straat, in de natuur, in de bib, in het station, in het zwembad, rondepuntkunst, op de markt, Lokaal Dienstencentrum, op school, landschapskunst, kunst met wegwerpmaterialen of ecologische kunst…

WEG MET KUNST

Opiniërende kunst, kunst als wapen, kunst als middel//kunst als doel, … Wat is de plaats van kunst binnen (lokale) beleid, binnen onze samenleving, wat is de waarde van kunst(beoefening)? Wat als er geen kunst meer is? Kunst en inspraak: verkiezingen in zicht: vanuit het thema kun je het gesprek aanknopen inzake het beleid rond kunstbeoefening in jouw gemeente: er komt een specifiek 10-puntenplan als insteek.   

BUITEN DE LIJNTJES

Buiten de grenzen van de gemeente, de kunstdiscipline, het atelier: nieuwe locaties, samenwerkingen, disciplines en genres, outsider-art, samenwerking DKO,... Wat is er nieuw qua genres, technieken en materialen? Digital/electronic art? Jonge/oude kunst(enaars)

KOM NAAR BUITEN MET JE KUNST

Uitnodiging om voor het eerst naar buiten te komen met je talent: toon je talent, zoek feedback, vind gelijkgestemden, eerste podium/toonkans...
Treed buiten je comfortzone: verlaat het atelier, het repetitiekot, de zaal…
Publieksparticipatie en collectieve kunst

BINNENSTE BUITEN

Buiten de genres en conventies: interdisciplinaire werken, amateurs & professionals, jong en oud, beginner & gevorderd
Grensgevallen: tussen sport en dans, tussen beeldend werk en fotografie, tussen theater en performance, kunst maken obv andere kunst, recup-art, kunst en ondernemen …..
Kunst en andere domeinen: kunst en sport, kunst en jeugd, kunst en ecologie, kunst en welzijnDraai je kunst binnenste buiten: ga analoog of net digitaal, treed akkoestisch op, ga voor 100% digitale kunst, gebruik andere materialen of thema’s, kortom...daag jezelf uit!

Tijdens drie regionale inspiratiesessies brengen we in oktober 2017 kunst in de vrije tijd in lokale context voor het voetlicht. Insteek voor deze sessies zijn het thema van de WAK 2018: KUNST BUITEN! én de 10 punten van het memorandum waarmee we lokale politici willen kietelen naar aanleiding van de verkiezingen in 2018. Lees er hier alles over.

Inn onze toolbox vind je heel wat ideeën, uitgewerkte concepten en praktijkvoorbeelden. We vullen dit de komende weken en maanden nog verder aan rond het thema KUNST BUITEN!. Heb je een tip, een leuk project gespot of een leuk idee? Geef dan zeker een seintje op info@wak.be 

WAK-uurtje: Heb je een idee maar heb je nood aan persoonlijke feedback of inspiratie? Wil je (opnieuw) starten met WAK? Maak dan een afspraak met ons via info@wak.be. We gaan samen met jou op zoek naar een zinvolle invulling van jouw concept. Dat zal vonken geven!

centrum voor beeldexpressie creatief schrijven danspunt koor en stem kunstwerkt muziekmozaiek opendoek poppunt vlamo