DRUKDRUKDRUKGRAFIEKWEEKEND op 5 en 6 mei 2018

Grafiek is weer helemaal in en KUNSTWERKT wil dat vieren. Zeefdruk, lino, ets, monotype,… : grafiek is verbazingwekkend veelzijdig.  Daarom zet KUNSTWERKT druktechnieken graag in de spotlights. Voor nieuwsgierigen zonder ervaring én gevorderde grafiekadepten: drukdrukdruk wordt een waar grafiekfestijn. 

Hét grafiekweekend is terug: op 5 en 6 mei 2018 kan je in Vlaanderen en Brussel workshops, artisttalks en andere sessies rond grafiek volgen.

Omcirkel alvast 5 en 6 mei in jouw agenda. Het volledige programma staat op http://drukdrukdruk.org

LOKALE HELDENMet dit project roept Poppunt iedereen op om lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers te zetten. Steden of dorpen, bibliotheken, cultuurcentra of muziekclubs, individuen tot jeugdhuizen, werkelijk iedereen kan meedoen om één grote ode aan lokaal muzikaal talent op poten te zetten. De derde editie van Lokale Helden vindt plaats op vrijdag 28 april 2018. Alle praktische info en inspiratie vind je op www.lokalehelden.be

 

NAFT VOOR WOORDNaft voor Woord is een txt-on-stage-wedstrijd voor alle 18 tot 30-jarigen uit de provincie Antwerpen met een hart voor de geschreven en gesproken woordkunst. Dat de wedstrijd een springplank kan zijn naar het professioneel literaire circuit bewijzen o.a. Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert, Lotte Dodion, Sylvie Marie, Carmien Michels en Jill Marchant.

De jury met o.a. uitgever Rudy Vanschoonbeek en journalist Peter Briers selecteert 40 jongeren. Tijdens een intensief workshopweekend worden de kandidaten klaargestoomd voor één van de vier voorrondes in de bibliotheken. Twee winnaars per voorronde gaan naar de finale en worden individueel gecoacht. Tijdens de finale in bibliotheek Permeke in Antwerpen op zaterdag 5 mei 2018 nemen zij het tegen elkaar op. 

De winnaars van Naft voor Woord krijgen publicatiekansen, optredens op evenementen en een prijzenpot van 1000 euro.

www.ikwilnaft.be

DE GROTE BELGISCHE DANSVITRINEDanspunt presenteert de tweede editie van De Grote Belgische Dansvitrine. Op dit fabuleuze dansplatform toont Danspunt een staalkaart van aanstormend talent en straffe, Vlaamse en Brusselse, dans. De Grote Belgische Dansvitrine zet in op coaching en talentontwikkeling. In januari krijgen de geselecteerde choreografen intensieve coaching en op 5 mei 2018 tonen ze hun creatie aan het grote publiek in de Brugse Stadsschouwburg. 

Een must voor alle dansliefhebbers! Neem deel via dedansvitrine.be

FEEST VAN DE FOLKVan 27 april tot 6 mei 2018 is Muziekmozaïek vzw al aan haar zestiende editie van het Feest van de Folk toe en dit volledig binnen de Week van de Amateurkunsten. Gedurende 10 dagen worden dan in heel Vlaanderen en Brussel tientallen folkactiviteiten opgezet door diverse organisatoren. Meedoen kan eenvoudig, via http://feestvandefolk.planidoo.be.

Het Feest van de Folk staat extra in de kijker op zaterdag 5 en zondag 6 mei en dit in Dranouter en omgeving. 

www.feestvandefolk.be

DE DANSKETTING“Tientallen, honderden mensen die zich dansend doorheen de straten begeven, voorgaand door lokaal muzikaal talent. Jong en oud, schoorvoetend of toonaangevend. De groep groeit aan en nodigt iedereen uit om mee te dansen…”

Op zaterdag 28 april 2018, op Dag van de Dans, nodigt Danspunt alle steden, gemeenten en dorpen uit om deel te nemen aan De Dansketting. Overal in Vlaanderen en Brussel duiken die dag (menselijke) danskettingen op, een feest op verplaatsing! De danskettingen vormen zich al dansend en zo banen de inwoners zich trots en feestelijk een weg door de gekende en minder gekende straten en plekjes van de gemeente. Begeleid door muzikanten die de dansketting als “rattenvangers” door de straten loodsen.

Wil jij deze dansketting ook mogelijk maken binnen jouw stad of gemeente? Samen met Vlamo reikt Danspunt je de choreografie en muziekstukken aan, en krijg je ondersteuning waar nodig. Meer info en inschrijven: dansketting@danspunt.be

SINGING BRUSSELS - CELEBRATION WEEKEND - 5 + 6 MEI 2018Het Singing Brussels Celebration Weekend is een vaste waarde in de agenda van elke liefhebber van koormuziek en positieve vibes. Het weekend wordt feestelijk ingezet met een muzikale en kleurrijke tocht door het Paleis voor Schone Kunsten. Een dertigtal koorzangers – zowel professionals als amateurs – trakteren je op een onvergetelijke namiddag in het teken van verandering, aansluitend op de thematiek van The Sound of Change en BOZAR Occupied.

Bezoekers krijgen bovendien de kans uit volle borst mee te zingen tijdens een reeks vrij toegankelijke zangworkshops. Daarna volgt een interactief concert 'Voices of Change' waarop jong en oud, ongeacht hun niveau, samen met de talloze andere koorleden de apotheose van het weekend kunnen aanheffen. Paul Smith, lid van het beroemde zangensemble VOCES8, stoomt je klaar voor de uitdaging met zijn uiterst toegankelijke lesmethode. Mis tot slot ook zeker het adembenemende slotconcert van het Cantania-project niet. Op zaterdag 5 mei vullen maar liefst 600 leerlingen uit Brusselse scholen de Grote Zaal Henry Le Bœuf. Op de plaatsen … klaar … zing!

centrum voor beeldexpressie creatief schrijven danspunt koor en stem kunstwerkt muziekmozaiek opendoek poppunt vlamo de academies